Besøgshund


Besøgshund

Den 24. maj 2013, var Gloria på session til besøgshund hos TRYGFONDENS BESØGSHUNDE.

Først var jeg til en samtale, hvor jeg blev oplyst om hvad jeg kunne komme ud for på et plejehjem, såsom meget syge, døende, demente, som opfører sig anderledes osv. Derefter skulle Gloria tjekkes af en dyrlæge, som roste hendes tænder meget og sagde hun var meget muskuløs. Til sidst skulle hun testes af deres adfærdskonsulenter, jeg skulle ignorer hende og svare på nogle spørgsmål, medens hun blev testet. En stor kørestol med en mand i, ingen problem, han vil jo gerne snakke. Derefter var det noget med en krykke, som jeg ikke kunne se derfra hvor jeg sad. Så blev der "tabt" en tom kagedåse på gulvet, den skulle da bare undersøges. Så satte han sig på en seng og klappede på lårene, Gloria satte forbenene op på hans skød, men hoppede ikke op (det må jeg have lært hende), han tog hende så op på skødet og krammede hende, ren hygge syntes hun. Til sidst skulle jeg lave nogle øvelser med hende, så de kunne se hvordan vores samarbejde var. Det blev til Rally Øvelser, da det er det hun bliver trænet i. Dem lavede hun bare perfekte. Så skulle jeg hen og få af vide om vi var bestået og selvfølgelig var vi da det ;-)


Knap 14 dage efter kom den skriftlige godkendelse og Gloria's arbejdstøj, det orange tørklæde, som hun skal bære under besøgene. Da jeg havde fået det, kontaktede jeg Terndrup Ældrecenter, for at blive tilknyttet det. Jeg kunne komme med det samme, så vi tog af sted. Vi fik begge en rigtig god modtagelse af personalet og fik en rundvisning, hvor vi også fik hilst på dem som ønsker besøg af Gloria. Hold da op hvor var jeg ør i hovedet efter den omgang, med alle de oplysninger, men Gloria hyggede sig, der var jo en masse som ville snakke med hende og hun prøvede at køre i elevator for første gang. Nu glæder vi os til at komme rigtig i gang. Jeg vil med jævne mellemrum skrive om vores besøg, hvor jeg selvfølgelig vil tage hensyn til min tavshedspligt, derfor er beboernes navne ikke nævnt, kun deres forbogstaver.


Gloria elskede at komme på plejehjemmet, hun havde selvfølgelig sine specielle venner. Specielt var der en hun holdt meget af. Når vi kom ind af døren og jeg sagde til hende: "Skal vi besøge T....?", så drejede hun til den rigtig side og gik i stram line hele vejen til hans dør. Dement afdelingen var den rene luksus at besøge. Her kom vi omkring kaffetid, så sad de nemlig alle i opholdsstuen og så vankede der godbidder, mange gange i form af kage. Hun gik altid løs i opholdsstuen og fandt hurtigt ud af hvilke der ikke kunne lide hunde, dem holdt hun sig fra og konsentrerede sig om dem der kunne lide hende.


Desværre var vi en dag inde på en stue hos en dement, på opfordring af personalet, da A... den sidste tid havde været meget agressiv. A... elsker hunde, men den dag prøvede hun at tage Gloria fra mig (hun var i snor) og det endte faktisk med et overgreb på Gloria, selv om jeg straks gav A.... snoren. Efter dette overgreb følte Gloria sig ikke mere tryg ved at komme på hjemmet. Selv T, som hun holdt rigtig meget af, fik kun lige en kort hilsen og så ville Gloria god ud igen. Derfor valgte jeg at stoppe med besøgene, men en ting er helt sikkert, får jeg igen en hund, som vil egne sig til det, ja så tager jeg på session hos Trygfonden igen for det er til stor glæde og gavn, for hund, ejer og beboerne


I kan læse mere om Besøgshunde hos Trygfonden HER

Copyright: Kennel Langhoff